úterý 26. března 2013

Péče o nehty

Ahojky, snad každá holčina, co fotí a píše blog o nehtech, napsala článek, jak se o svoje nehty stará. Dneska se k nim přidám i já. Moje nehty nejsou vůbec, ale vůbec dokonalý. Na internetu je spousta článků, jak vypadá zdravý nehet, že se nemá třepit, nemá mít rýhy (jak podélné tak svislé), volné konce mají mít krásnou bělavou barvu a u nehtového lůžka máte mít krásný půlměsíček. Co z toho mám? Skoro nic. Mám malilinkatý nehtíky, nehty se mi mírně třepí (s tím se teď snažím bojovat) a půlměsíček mám pouze na palcích :D. Stejně ale napíšu článek, jak se o nehty starat, aby byly vyživené a nedělaly se vám záděry.



1. Skleněný pilník
Na zkracování používám pouze a jen skleněný pilník. Ani papírový a už vůbec ne železný. Dřív jsem prostě pilovala sem tam sem tam. Jenže u mnoha blogerek jsem se dočetla, že se poté nehty třepí, takže momentálně zkracuju jedním směrem. Prostě buď zleva doprava nebo zprava doleva. Ještě pořádně ani nevím jestli to má na to třepení vliv, ale určitě se mi nehty neplátkují, jak tomu bylo třeba před rokem. 

2. Avon Zdokonalený komplex na nehtovou kůžičku
Tahle věc je pro mě prostě The Best na záděry o odstranění staré kůžičky. Dřív jsem měla ještě Jablečný odstraňovač od značky Cuccio. Můžu posoudit, že Avon je lepší a levnější. Prostě si nechám vylézt trošku mastičky na každý nehtík a kůžičku okolo masíruju.

3. Pomerančové dřívko
Na krok č.2 hned navazuje pomerančové dřívko. Když mastičku nechám trošku působit, vezmu si pomerančové dřívko a odstraním starou kůži přirostlou k nehtu. To dělám špičkou. Tím druhým koncem zatlačuji kůži, aby se mi prodloužilo nehtové lůžko. Jestli vám to jde hodně špatně, tak si můžete připravit teplou lázeň. Stačí nějaký olejíček (třeba olivový) a voda. Necháte trošku ohřát v mikrovlnce a mácháte nehtíky až kůžička povolí. Pak mírně zatlačujete (mírně co to jde, jinak si můžete poškodit nehtové lůžko). Pomerančové dřívko se taky používá na čištění zespodu nehtu. Dřív jsem byla taková rýpalka a snažila se mít nehty čisté, že jsem si vytvořila úplné krátery pod nehtem. Špína se mi tam zachytávala ještě víc a  šla špatně vydolovat, protože byla hluboko. Teď dělám pravý opak. Nehty se snažím nečistit, aby mi ta kůžička pořádně přirostla k nehtu a dorostla. Např. tady se Loodie snaží o pravý opak.

4. Gabriella Salvete Strong  gel elixir 
Mám už asi třetí balení a nevím jestli to tolik funguje. Fakt je ten, že dřív jsem měla hodně třepivé, měkké a lámavé nehty. Teď už se mi nehty jen mírně třepí. Jinak jsou pevné a nic moc už je neohne. Tenhle "vyživující elixír" nanesu štětečkem na nehet a kůži okolo a masíruju dokavaď se nevsákne.

5. + 6. Olejíčky
Oleje jsou pro mě hodně důležité. Mám nehty totiž suché a proto u mě dochází k tomu pitomýmu třepení. Dřív jsem hodně propagovala obyč olivový olej. Momentálně už tím zastáncem nejsem. Na téhle stránce jsem se dočetla, že olivový olej má moc velké molekuly, které se do nehtu tolik nevsáknou, jako to je třeba u oleje mandlového či jojobového. Takže jsem si přes Ebay objednala tyčinku jojobového oleje (ještě nedorazila) a momentálně používám olej od CND nebo od Gabriella Salvete. Oba obsahují mandlový olej a CND i jojobový. CND miluju. Krásně voní po mandličkách, je sice drahý, ale budu ho kupovat furt. Olej od GS mám už taky asi potřetí a voní spíš citrónově. A co tyhle oleje dělají? Vsáknou se vám do nehtu a měly by vyplnit suchá místa uvnitř nehtu, tudíž by se vám nehty měly přestat třepit a měly by být pružné. Více tady. A jak je používat? Na těch stránkách výše píšou: Po tři dny vmasírovat do nenalakovaných nehtů trošku oleje. Pokaždé, když uvidíte, že je olej už vsáklý, tak opakovat. Čtvrtý den už můžete normálně nalakovat, ale aspoň dvakrát denně máte nanést olej a vmasírovat do kůžičky okolo nehtu. Tady třeba máte výsledky. Já teda v práci nemůžu mít nenalakováno, ale snažím se to teď dodržovat. Jinak třeba když chci odlakovat nehty, tak taky nejdřív nanesu olej, vmasíruju a pak teprve odlakuju, aby to pro ty nehty nebyl takový šok :).

7. Mazání
Mazat, mazat a mazat. Abyste měli krásně vyplou a pružnou kůži, tak musíte mazat. Tenhle krém od firmy Excipial je výborně mastný. Proto ho třeba nemůžu používat v práci. Všechno by bylo mastný :D. Když mám doma čas, tak si ho namažu a koukám aspoň půl hoďky na telku než se vsákne. Jinak krémů na ruce mám milióóón. Nejradši mám nejvoňavější kakaový krém z Rossmanna.

Tak snad vás tahle moje troška péče neunavila a když se budete chtít na něco zeptat, tak piště do komentářů ;). Papa

15 komentářů:

  1. Super článok, vždy ma baví čítať, ako sa o svoje nechty starajú ostatné baby :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, předběhla si mě :D
      Gedzitka: Ten kakaový krém jsem si taky koupila, když si ho tu kdysi tak vychvalovala :) Miluju vůni kakaa :)

      Vymazat
    2. Moc děkuju, taky mě baví číst o péči, kor když se dozvím něco nového.
      Ten kakaový krém fakt krásně voní. Mám ještě krém na tělo od Avonu s bambuckým máslem a čokoládou a to je taky parádní vůně ;)

      Vymazat
  2. prima článek :) ten kakaový krém vyzkouším

    zvu tě na návštěvu na svůj blog, ale není to klasický beauty blog :)

    www.hkphotography83.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, jinak máš moc pěkné fotky :)

      Vymazat
  3. ,,Jinak třeba když chci odlakovat nehty, tak taky nejdřív nanesu olej, vmasíruju a pak teprve odlakuju, aby to pro ty nehty nebyl takový šok :)"
    Určite vyskúšam :-)
    A s tými olejmi je to super poznatok. Vždy som si myslela, že olivový je ten najlepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky. Ještě minulý týden jsem mazala i olivovým a teď už na něj asi prdím :D

      Vymazat
  4. Hezký článek :) Mám na stejný článek nafocené fotky , tak ho dám asi až za pár dní :D
    Jinak to mazání olejíčkama bych asi nevydržela... Sice se mi třepí nehty, ale celkem se i dost mastí jakoyb samy od sebe, takže mi lak potom sotva vydrží. Proto s ebojím, že kdybych mu dala tuhle olejovou bombu, tak by mi lak slezl do hodiny... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně ho dej hned :). Myslela jsem si, že se mi nehty taky mastí. Dřív mi nedržely ani gelový nehty. Myslím si ale, že to je spíš špatnou přípravou před lakováním, jsou podle mě špatně zbavené mastnoty na povrchu. Proto teď používám lihový čistič před lakováním. Hlavně špičky, ty jsou nejhorší. Olej snad slepí ty třepivce dohromady. Ty fotky holek před a po jsou úžasné :)

      Vymazat
    2. Před lakovnámí to vždy odmastím odlakovačem,,,Je to fakt, ty fotky vypadají skvěle :)

      Vymazat
    3. No vidíš, a já odlakovačem ani ránu, protože některý odlakovače obsahují oleje, aby ti tolik navysušovaly kůži a nehet, takže mi to ten nehet nikdy dokonale neodmastilo jak ten lihový čistič.

      Vymazat
  5. S tím zatlačováním kůžičky mě to už taky hodněkrát napadlo, mám strašně malinkaté nehtíčky. Myslíš, že by to mohlo trochu pomoct? Většinou to hned vzdávám všechno :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já, tak před deseti lety, jsem ani na palcích neměla ty bílý půlměsíčky. Po tom zatlačování je mám aspoň na palcích ;). Myslím, že se ti tak nehet může prodloužit, jen to musíš dělat opatrně (jinak ti pak třeba nehet poroste s hrbolkama) a taky to dělat furt. Kůžička má tendenci dorůstat, takže aspoň jednou týdně :)

      Vymazat